Weefafdeling

Weefafdeling

Je kunt er een opleiding volgen en meewerken aan het maken van mooie stoffen
Keramiek en Plateel

Keramiek en Plateel

De keramiek- en plateelafdeling staat in het teken van decoreren.
Textielafdeling

Textielafdeling

Op deze afdeling kun je veel dingen leren; droog- en natvilten, spinnen, naaien, stof bedrukken en verven, borduren, breien en haken.

Je kunt ons bellen of kom iedere donderdag van 9:30 tot 11:00 vrijblijvend langs. Of mail ons

De Zwaan is een maatschappelijke organisatie, die mensen bij elkaar brengt in een ambachtelijke, kunstzinnige omgeving. Dit doen we in onze mooie inspirerende ateliers in Gouda.

De Zwaan biedt:  

  • Creatieve workshops en atelierlessen voor iedereen die ambachtelijke kunst een warm hart toedraagt. Voor beginners en gevorderde.
  • Specifieke programma’s voor mensen met een zorgindicatie (Wmo en Wlz dagbesteding en activering) voortrajecten re-integratie die op termijn toegang tot de arbeidsmarkt mogelijk maken.

De Zwaan is eigenwijs: we zijn géén gewoon cursuscentrum, géén gewone zorginstelling, géén gewoon re-integratie- of inburgeringsbedrijf. De Zwaan baant nieuwe wegen in een oververhitte wegwerpmaatschappij. Wij willen een plaats zijn waar volop ruimte, tijd en aandacht is voor mooi ambachtelijk handwerk, voor humor en gezelligheid en bovenal: voor mensen onder elkaar. Zo bieden we, in een inspirerende en veilige omgeving, aan iedereen volop mogelijkheden voor persoonlijke verkenning en ontwikkeling.

Deze website geeft een indruk van alles wat we doen en hoe we het doen. De beste indruk krijgt u echter als u zelf bij ons de sfeer komt proeven. U bent daarvoor dan ook van harte welkom, zowel in Gouda. Wilt u een persoonlijke rondleiding, belt u dan even voor een afspraak: 0182 605698.